به گزارش سایت "زنان شهید"، در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، استکبار جهانی دست به توطئه زد و با استفاده از عناصر بیهویت خود جنگ تحمیلی را بر مردم این مرز و بوم حاکم کرد.
اما مردم انقلابی و متدین کردستان با تمام قدرت در برابر دشمنان انقلاب اسلامی ایستادند و استکبار را از رسیدن به اهداف شومشان مایوس کردند.
در میان خیل عظیم مجاهدان این دیار شیرزنانی به پا خاستند و به مقابله با توطئه دشمنان پرداختند که قلم از توصیف شهامت، شجاعت و گذشت و ایثارشان عاجز مانده است.
سردار رجبی فرمانده قرارگاه استانی شهید شهرامفر استان کردستان اظهار داشت: آنچه که مسلم است نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی است که اگر در این عرصه بیشتر از مردان نباشد کمتر نیست و به فرموده امام راحل از دامن زنان پاکدامن است که مردان به معراج رسیدند چرا که در پیروزی انقلاب اسلامی هر کجا مردان و جوانان بودند زنان نیز دوشا دوش مردان در مجاهدتها حضور داشتند.
سردار رجبی افزود:در جنگ تحمیلی زنان بسیاری را داریم که در جبهه های جنوب و کردستان کنار مردان مبارز از این مرز و بوم پاسداری کردند و ۵۶۲زن شهیده کرد کردستان نتیجه این پاسداری بود.
سردار رجبی خاطر نشان کرد: دفاع مقدس، تنها یک رویداد سپری شده در دفتر تاریخ نیست، واقعیتی است که می تواند به لحاظ اهمیت برخاسته از باورها و ارزش های ناب دینی و الهی، آن را به عنوان «مخزن الاسراری» برای حاکمیت ارزش های مطلوب و ارائه معیارهای متعالی جهت راهنمایی و هدایت رفتار و کردار آحاد جامعه همواره مورد بهره برداری قرار داد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان بار دیگر بر خود تکلیف دیدند برای دفاع از انقلاب، به ایفای نقشهای تازه تر و مؤثرتر در عرصههای جدیدتر بپردازند، ازاینرو، شرکت در بحرانهایی را که در گوشه و کنار کشور، بهویژه در کردستان بر پا شد، جزء وظیفه خود دانستند.
فرمانده قرارگاه استانی شهید شهرامفر استان کردستان گفت: دفاع مقدس است که هشت سال نظاره گر رشادتهای زنان و مردان این مرز و بوم بود، بنابراین، و به علت گستردگی فداکاری زنان در عرصه دفاع مقدس، احصاء و جمع آوری همه آن ایثارگریها ممکن نیست.
وی افزود: اگرچه بیشتر بر جنبه های عاطفی و احساسی زنان تکیه می شود، ولی زنان ما در حماسه دفاع مقدس دوشادوش رزمندگان غیور این مرز و بوم دلیرانه ایستادند و به جهانیان نشان دادند که در راه آرمان و عقیده خویش حاضرند از عواطف و احساسات چشم بپوشند.
فرمانده سپاه بیت المقدس عنوان کرد: نقش بانوان کشورمان بخصوص استان کردستان در تاریخ هشت ساله دفاع مقدس، نشانگر حضوری حماسی، هدفمند، هدایت شده و موثر، و بر پایه اخلاق، مدیریت و راهبردی فردی و جمعی صورت گرفته است.
سردار رجبی با اشاره به اینکه صحبت کردن از ایثار و فداکاری بانوان مبحثی فراگیر است افزود:تمامی بانوان ایرانی در دوران دفاع مقدس در این موضوع سهم مشترکی داشتند.
سردار رجبی گفت: در جنگ تحمیلی ، زنان ایرانی، خودجوش وظیفه حمایت روحی از رزمندگان را به دوش داشتند نمونههای بیشمار و درعینحال، کمنظیری از پشتیبانیهای معنوی خانمهای ایرانی را به ثبت رسانده است.
همچنین یکی از سخنرانان مراسم سرکار معصومه ظهیری معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران موازنه قدرت را در جهان به هم ریخت زیرا این انقلاب احیاگر جریان اسلام ناب بود ، جریانی که با حیات پیامبر و بعثت حضرتش مهمترین ها را برای بشریت به ارمغان آورد و این وعده ی الهی را که تا به امروز به نظاره نشسته ایم وارث مستضعفین خواهد بود.
وی ادامه داد: امروز اجلاسیه شهدای زن بهانه ای است برای بازنگری این که کجا بودیم و واکاوی دوباره ارزش هایی که شهدا برای ما به ارمغان آوردند و این میراث گرانبها را برای ما به امانت گذاشتند و همانند حضرت زینب که در معطل شهیدان ایستاد و گفت رگ های قلبم را پاره کردید باید به پای مادران شهیدان بوسه زد که این چنین فرزندانشان در راه حفظ این انقلاب قدم گذاشتند.
وی افزود: مسوول فرهنگی حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور با بیان اینکه امروز در این واکاوی کنار هم نشستیم که ببینیم در این میراث گرانبها که شهدا به دست ما سپردهاند چه چبزهایی به امانت گذاشته شده است، اعلام کرد: شهدا با راهبری امام شهیدان به ما این نکته را آموختند که حدیث وحدت، استقامت و پیروی و پرچمداری و زیر بیرق اسلام با نقطه نظر رهبری کنار هم هستیم.
ظهیری عنوان کرد: رمز پیروزی انقلاب اسلامی در این است که قومیتها رنگ باختند و ضمن حفظ اصالتها و حفظ جریانهای فرهنگی اصیل ایران بزرگ که در گوشهای از مرزهای جغرافیای بزرگ کرد و بلوچ و لر و فارس کنار هم نشستند و سفرهداری می کنند.
وی اضافه کرد: زمانیکه جریان مقابله با تهاجمها اعم از تهاجم فرهنگی، نظامی، هجمههای اقتصادی و تحریم انجام شد ما یک سفره به نام انقلاب اسلامی میشناسیم و چشم و گوشمان به ندای رهبری است و حاضر در میدان هستیم.
وی با بیان اینکه نسل چهارم امروز آمدهاند که بیاموزند و به گذشتگان اعلام کنند که در صحنه حضور دارند، افزود: بعد از انقلاب اسلامی با کودتا، جریان جداسازی پیکره اسلامی، جریان ترور، مقابلههای اقتصادی، هجمههای فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جریان نفوذ روبرو شدیم ولی همچنان کنار هم ماندیم و ایستادیم.
مسوول فرهنگی حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور یادآور شد: مربیان این جامعه مهربانوان این سرزمین هستند که به این باورند محور تربیت؛ آموزش، حمایت عاطفی، اسکان آرامش و پشتیبانیِ مادران غیور پر از عاطفه این سرزمین است.
ظهیری عنوان کرد: امروز مفتخریم که آمار دانشآموخته ما چند برابر شده و دختران بازماندگان از تحصیل به حداقلها رسیده و تعداد هیات علمی بانوان ما در دانشگاهها ۲۷ برابر شده و نخبگان دانشآموختگان این سرزمین بانوانی هستند که برای این کشور در تلاشند و اینها افتخار است.
وی گفت: امروز بانوی غیور کرد اهل سنت در کنار خواهر شیعه شهید داده در کنار هم نشستهاند و هم را دلگرمی میدهند و جوانان را کمک میکنند. وی با بیان اینکه دشمن سال هاست برای جدایی و تفرقه میان امت اسلام در حال برنامه ریزی و توطئه است، گفت: امام راحل با بنیاد نهادن روز قدس همه این دسیسه ها و توطئه ها را خنثی کرد.
در ادامه مراسم بتول سرکانی مسئول بسیج جامعه زنان کردستان اجلاسیه ۵۶۲ زن شهید نماد صلابت بانوان کُرد است چرا که شجاعت، شهامت، صبر و ایمان سرلوحه شهدایی بود که برای حفظ این آب و خاک کوشیدند و ما وظیفه داریم راه آنها را ادامه دهیم.
وی در خصوص برگزاری این اجلاسیه میگوید: 10 درصد از شهدای استان کردستان را بانوان تشکیل میکند و لازم است زمینه آشنایی نسل جوان جامعه و همچنین آیندگان با رشادت بانوان شهیده کردستانی فراهم شود.
بتول سرکانی با بیان اینکه بانوان با فداکاری و ازخودگذشتگیهای خود که فرزند و همسر و پدر خود را برای حضور در جبهههای نبرد یاری و پشتیبانی میکردند، حقی برگردن ما دارند، افزود: برگزاری چنین اجلاسیههایی که در راستای کنگره 5400 شهید استان کردستان انجام میگیرد، گام ارزشمندی در راستای توجه به این امر است.
وی با بیان اینکه از 562 زن شهیده استان کردستان 71 زن شهیده شهدای ترور هستند، عنوان کرد: از این تعداد هم 13 زن پیشمرگ کرد مسلمان هستند که در مقابله با گروهکهای ضد انقلاب اسلحه دفاع به دست گرفتهاند و بقیه هم شهدای زن بمباران رژیم بعث عراق به شمار میروند.
سرکانی اعلام کرد: بسیج جامعه زنان استان در راستای کنگره ملی ۵۴۰۰ شهید کردستان اقدام به برگزاری برنامههای مختلفی در استان کرد که برگزاری اجلاسیه شهدای زن در سال ۹۴ یکی از این اقدامات بود.
وی ایجاد بانک اطلاعاتی شهدای زن، برگزاری ۳۵۰ مورد یادواره شهدای زن با نام و یاد کنگره ۵۴۰۰ شهید استان و برگزاری ۲۱۷ جشنواره فرهنگی، سرود، شعر، نمایش و غیره نیز از دیگر اقدامات انجام شده توسط بسیج جامعه زنان استان کردستان بود.
وی تهیه دو هزار بروشور و زندگینامه شهدای زن در استان، برگزاری ۳۳ همایش مختلف و تجلیل از زنان ایثارگر و فراخوان مقاله در راستای اجلاسیه ۵۶۲ زن شهیده استان که امروز از آثار برتر تجلیل میشود، از جمله دیگر برنامههای انجام شده توسط بسیج جامعه زنان استان به شمار میرود.
وی هدف از برگزاری این اجلاسیه را نمایان ساختن نقش تاثیرگذار بانوان در عرصههای مختلف بویژه جریان پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس دانست.
وی در پایان گفت: برگزاری این اجلاسیه ها علاوه بر اینکه زمینه آشنایی نسل جوان جامعه را با فداکاریها و از خودگذشتگی های شهدا فراهم میکند موجب خواهد شد گوشه کوچکی از حقی که این بزرگواران بر گردن ما دارند ادا شود.
گفتنی است در پایان اجلاسیه از دو جلد کتاب از دو کتاب ترجمه ی کوردی " روله کانم " و " جیران" و همچنین مستند شهید فاطمه اسدی رونمایی گردید.
Comentarios